Фукането е идеята на глупака за слава“  ~ Брус Лий 

...
Фукането е идеята на глупака за слава“  ~ Брус Лий 
Коментари Харесай

Вие, ако искате Галактическа Слънчева Империя Македония се наричайте, останалият свят си ви знае като Северна Македония

„ Фукането е концепцията на простака за популярност “ 
~ Брус Лий 

 

Ще е тъпо, в случай че Македония се окаже „ дребното камъче “ от поговорката, дето обръща колата. Регионът, макар турбулентното си минало, може да се похвали с нелоша непоклатимост – най-малко от позиция на споровете. 

Но съветските сили не са вложили толкоз пари и фрагменти, с цел да търпят мир, където им трябват дрязги. Затова са задействани всички сътрудници и от двете страни на границата. Но, до момента в който българските им подизпълнители са длъжни да се преценяват с това, че въпреки всичко са в Европейски Съюз и че има външно следене на държанието им (а и множеството са „ частници “, които бозаят еврофондове, та внимават повече), то македонските са изцяло разпасани. И там се лее едно надпреварване с югославския вятър, та знае ли се.

Смешно е хем да ни наскърбяват на раса, хем да ни назовават фашисти, само че това не е единствената подигравка в държанието им, която не виждат. Викат ни татари, само че и фашисти по едно и също време. Ходи ги разбери. 

Аз не съм чул за набези над македонци в България, само че противоположният сюжет е постоянно срещан напоследък. 

Пък… ние татарите – първи ги признахме за страна. 

Ама толкоз генерации сталинска, титовска, югославска агитация са създали от тогавашните българи… българомразци. Това единствено на комунистите е в положение главата им да го роди. Такива извращения са тяхна запазена марка. Ама в този момент българските им „ леви “ наследници първи патриоти се пишат и (като няма с какво друго от торбата с лъжите) все с „ Македонския въпрос “ се занимават и питат „ за какво се е стигнало до това? “. Защото дядовците ви, отпред с гошо тарабата, подариха тая част на България на Югославия, по тази причина. И даже помагаха, заклеймявайки българите, като „ великобългарски шовинисти “, в случай че дръзвали да питат за какво дават Македония на Югославия. Още по вапцарово време са почнали да се пишат „ македонци “ от оня край комунистите, като под „ македонци “ имали поради „ небългари “. 

И в този момент Държавна сигурност сътрудниците не престават да си пишат с другарчетата от македонския клон и да се схващат по какъв начин по-добре да дирижират омразата. 

В други новини…

Новоизбраният президент у съседите – Гордана Силяновска-Давкова – реши да бъде изключително истинска, като не употребява думите „ република “ и „ Северна “, наричайки страната си. 

Не знам за какво се сещам за Брус Лий и неговия откъс: „ Фукането е концепцията на простака за популярност “. Просто ми хрумна ей по този начин – несвързано с нищо. 

Не знам по какъв начин да се обърна към вас, щото знам, че вие бугарски не разумете, пък аз сръбски не знам…

Мà въпреки всичко да ви кажа: вие, в случай че желаете Галактическа Слънчева Империя Македония се наричайте, останалият свят си ви знае като Северна Македония. А по отношение на „ българския диктат “, дето го сънувате… аз отново бях не запомнил, че съществувате; и не мога да се сетя за някой тук, дето да мисли доста за вас. Диктатът очевидно го вършим несъзнателно някак си… несъмнено вървим насън. 

Това повдигане на доста звук за нищо си ми звучи като съветска частушка за повдигане на настроението; като продавач на царевица на плажа, на който не му обръщат внимание и не може да си продаде царевицата; като малко дете, което желае шоколад; като пренебрегнато гадже, дето ти написа, с цел да ти каже, че ВЪОБЩЕ не мисли за тебе. 

Елементарен кремълски номер за повдигане на напрежението. 

Дразненето основава отвращение у съседите за диалог; това води и по-драстични ограничения, като несъгласие например; което води до отдалечаване на Северна Македония от Европейски Съюз и основаване на краткотраен вакуум. В геополитическите взаимоотношения вакуумът е доста къс. Там възнамерява да се намести кремъл. В смисъл – да се намести по-добре, щото той и в този момент си е натъкмен там. 

Както споделих, аз бях не запомнил, че съществувате. И това не е безусловно нещо лошо; приказва освен за липса на интерес у мене, само че и за липса на спор, който да ме подсеща за вас. 

Липса на спор = мир и успокоение = разцвет на района. Руснята не харесва това. 

Гордана може и да не желае българите да са приети в Македония, само че държи „ македонците “ в Пиринска Македония да бъдат приети за малцинство. Страшно е, че не вижда иронията в думите си.

Разбира, че нашата Македония е Пиринска, само че вижда „ македонски “ малцинства там. И „ не схваща “ за какво нейната „ Македония “ е Северна. И се прави, че не ѝ пука какво мислят българите и гърците по въпроса. 

Ако ще си играем на „ Студена война “, явно имаме към този момент кастинг за Сталин и Тито – единият е към този момент в кремъл, другата таман се конфигурира в Скопие. 

Опозицията у съседите също си играе с антибългарската карта, съвременно е. А за признаването на „ македонците “ в Пиринска Македония апропо нашите политици са изключително безмълвни.

Подозирам, че и на тях Македония не им е изключително забавна, но до момента в който на нас не ни е работа да се занимаваме с нея, на тях им е. Стига се сещаха единствено около избори (които се задават, та допускам, че в този момент ще се юрнат да се вършат на мъже по Македонския въпрос). 

Във вечерта след изборите – става известно – на сцената, където чествали успеха на Гордана, се качил да чества с спечелилите и… Ламбе Алабаковски. Кой беше тоя ли? Подпалвачът на българския културен клуб в Битоля. Повече от явен знак, че „ новата “ власт ще води политика на заяждане с българите. Защо? Защото хем е съвременно, хем е поръчано от кремъл. 

„ Големи “ политици, огромно нещо…

___________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР